Sidor

torsdag 25 november 2010

Sugen på banan?

Alma går i trean och bor med sin mamma och pappa. Hon är en helt vanlig tjej som gör helt vanliga grejer som att gå i skolan. En dag när hon är på väg hem från skolan möter hon en gubbe som säger åt henne att hon inte ska trampa på a-brunnar för då kommer hon att förvandlas till en apa. Bara för att reta honom hoppar Alma rakt på en a-brunn. Nästa morgon när Alma vaknar och tittar sig i spegeln är det inte hon själv som tittar tillbaka på henne utan en livs levande apa! Hur ska hon nu klara sig ur det här? Alma måste ju gå till skolan och vad ska hennes mamma och pappa säga? Det får du veta om du läser boken Mitt liv som apa av Mårten Melin.

Det här är en riktigt rolig bok som man blir glad av att läsa. Samtidigt kan jag inte hjälpa att bli lite orolig för Alma. Hur ska hon egentligen lyckas bli människa igen? För inte kan det väl va så att hon ska vara apa för alltid?

Jag tycker boken tog slut alldeles för fort, men som tur är kommer det en fortsättning redan i början på nästa år.

I Oxelösund har några barn i klass tre läst boken och skrivit brev till författaren, Mårten Melin och fått svar. Du kan läsa brevet här. I Mårtens svar till barnen får man också veta vad den nästa boken om Alma kommer att heta. Kika in om du vill veta. Det låter spännande!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar