Sidor

onsdag 9 december 2009

Ruskig läsning i vintermörkret!

En riktigt ruskig och läskig bok är Daemon Hall av Andrew Nance.

Skräckförfattaren Ian Tremblin har utlyst en tävling som går ut på att ungdomar ska skriva en riktigt läskig spök/skräckhistoria. Den som vinner ska få sin berättelse publicerad, och för att ta ut en vinnare ska de dem finalisterna tillbringa en natt i det förfallna huset Daemon hall, tillsammans med Ian Tremblin.

Under kvällen ska alla ungdomarna läsa upp sina bidrag, ett efter ett. En av ungdomarna är Wade, som är bokens huvudperson, och det är genom hans ögon som vi får följa vad som händer under kvällen.

Bokens nutida handling varvas med ungdomarnas spökhistorier, och en del av spökhistorierna är riktigt läskiga. Jag kan avslöja att en som innehåller spindlar var riktigt ruskig! För att inte prata om den med barnvakten… huh!

Efter att ungdomarna har läst sitt bidrag får de blåsa ut ljusen, ett efter ett. Allt eftersom kvällen fortskrider börjar det hända underliga saker. En efter en försvinner ungdomarna under mystiska omständigheter, och till slut är det bara Wade och Tremblin kvar...

/Lisa

3 kommentarer:

  1. hej kan du bäreta om om huvudpersonerna o vad dem har relation till varandra snälla ;)

    SvaraRadera
  2. Huvudpersonerna i boken är fem ungdomar. De kommer alla från samma ort, är finalister i en skrivartävling och heter Chris, Kara, Demetrius, Chelsea och Wade. Wade är dessutom killen som berättar historien.

    Förutom de fem ungdomarna är Ian Tremblin viktig. Han är en framgångsrik författare och den person som utlyst tävlingen.

    Sist men inte minst måste jag säga att själva huset, Daemon Hall, med sin ruskiga historia är lite av en ”huvudperson”.

    Du kan också läsa Lindas favoritblogg, Boktoka. Där finns en längre recension av boken.

    http://boktoka.se/?p=1058

    /Karolina

    SvaraRadera