Sidor

måndag 25 januari 2010

Vinter

Idag spinner vi vidare på Annikas inlägg i fredags om snö.

DN hade i lördags en recension av Det snöar, Astrakan av Katarina Kieri. En bok för nybörjarläsarna som utspelar sig under smällkalla vintern. Den handlar om både vänskapens och kärlekens svårigheter. Detta är en bok som jag själv blev väldigt nyfiken på!

Ofta när jag ska läsa sagor för dagisbarn vill jag knyta an till något. Nu är det självklart vinter som är temat. Av bibliotekskatalogen får man mycket hjälp, här hittade jag Grodan och vintern, som också har namnet Grodan och vännerna, av Velthuijs. En morgon när Grodan vaknar upp upptäcker han att något underligt har hänt. Det har snöat! Han ger sig ut och träffar alla sina vänner. Men till skillnad från Grisen , som har ett tjockt fettlager, Ankan, som har fjädrar och Haren som har päls fryser han och trivs inte alls ute.
I Nalle Brunos vinter av Gunilla Ingves får vi reda på vad som händer i naturen under vintern. Om den populäre Kråke finns det också en vinterbok (Kråkes vinterbok av Marie Bosson Rydell). Olles skidfärd av Elsa Beskow är en klassiker med vackra bilder.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar