Sidor

torsdag 20 augusti 2009

Familjen Skum

Här kommer ett par av mina favoriter från bokförlaget Argasso som Karolina skrev om igår:

Familjen Skum och Familjen Skum knackar på - två knasigt kul böcker av Kaye Umansky med illustrationer av Chris Mould.


När familjen Pryd får nya grannar blir det mesta upp- och nervänt. Den mycket pedantiska familjen vet inte vad de ska tro när den märkliga familjen Skum flyttar in i huset intill. Trots mammans förbud blir Darren Pryd snart bekant med dottern i familjen, Himla Skum, och eftersom familjerna är varandras totala motsatser är det upplagt för omtumlande upplevelser för alla inblandade!

Darren är van vid ett nyttigt, inrutat och prydligt liv. Hans mamma ägnar det mesta av sin tid åt att städa och polera, fru Skum däremot jobbar som stuntkvinna och kastar sig både ut från flygplan och brottas med hajar - städa är det sista hon gör. När det blir dags för en gemensam grillfest undrar man verkligen hur det ska sluta?!

I andra boken tycker Himla att det är på tiden att hon får se hur Darren bor. Hon tycker de ska passa på en dag när han är ensam hemma. Darren blir med rätta förfärad inför tanken på att släppa in de tre grannbarnen. Han kan livligt föreställa sig vad som kan hända i hans skinande rena hem när syskonen Skum knackar på…

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar