Sidor

fredag 21 augusti 2009

Här kommer mer vampyrer

Just nu kommer det ut massor av böcker som handlar om vampyrer. Bella och Edward har skapat en rejäl trend. En av de senaste är serien som både på svenska och engelska heter House of night. Jag har hunnit läsa de två första delarna i serien och det är som att läsa en blandning av Twilight och Harry Potter.

Huvudpersonen i House of night heter Zoey, och i hennes värld lever människor och vampyrer sida vid sida. Man blir INTE vampyr genom att bli biten, utan en del personer har helt enkelt ett speciellt anlag i sitt DNA.

Har man anlaget måste man söka sig till House of night eftersom förvandlingen från människa till vampyr (som startar i tonåren) är svår och lång. Var tionde person överlever inte processen.

Zoey som har rätt trista hemförhållanden är jättenervös när hon kommer till House of night där hon både ska bo och gå i skolan. Väl på plats får hon förstås både en bästa vän och en ärkefiende.

Jag gillade de här böckerna skarpt. De är spännande, lite romantiska och så där högtidligt mystiska som jag tyckte Twilight var.

Igår dök de två första delarna upp på biblioteket. Vampyrens märke och Sveket heter de (författarna P.C. Cast och Kristin Cast). Ingen har lånat dem ännu! Skynda, skynda...

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar