Sidor

torsdag 26 juli 2012

Kivi, Kim och Robin

Igår läste jag två böcker som egentligen var väldigt olika varandra, men de har det gemensamt att båda handlar om karaktärer där man inte vet om de är pojkar eller flickor när man läser böckerna och det spelar heller ingen roll.

Kivi och monsterhund har blivit känd för att den är den första barnboken som bara använder hen istället för han eller hon. Boken handlar om Kivi som mest av allt vill ha en hund. En dag när hen vaknar så har en riktig monsterhund flyttat in. Den ställer till ganska mycket problem för Kivi eftersom den verkligen inte kan uppföra sig utan äter allt den kan hitta, bajsar på mattan och luktar illa.

Förutom att boken är väldigt roligt skriven på rim så skrattar jag ofta gott åt bilderna på Kivi och monsterhunden och allt de gör.

Här kan du bläddra lite i boken och titta på de fina bilderna.

Namnsdagsflickan är en väldigt speciell bok. Det är egentligen tre historier i boken. Huvudberättelsen handlar om Kim och Robin som har varit vänner tidigare men glidit ifrån varandra. Tillsammans har de skapat fantasivärlden Bergendhia där den ena av parallellberättelserna utspelar sig. Namnsdagsflickan, Robins lillasyster tror de nämligen har fastnat i Bergendhia eftersom hon ligger i koma men ändå har lyckats teckna Bergendhias vapen. Robin inser att Kim är den enda som kan hjälpa Namnsdagsflickan och måste därför ta kontakt med Kim igen trots att det var så länge sedan de träffats.

Historien som utspelar sig i Bergendhia förvirrar mig lite när jag läser boken, men berättelsen om Kim och Robin är en fin historia och den tredje berättelsen i boken, Kims serie om Kassandra Kavat skulle jag gärna skulle vilja läsa mer av.

Titta på boktrailern till namnsdagsflickan!:

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar