Sidor

torsdag 19 juli 2012

Osynliga mirakel

Idag jobbar jag i Sköldinge, på det lilla biblioteket där. Just nu är det så pass lugnt att jag hinner skriva några rader om ett par nya fina faktabilderböcker med lokal anknytning. Tidigare bodde illustratören Anna Helldorff på en gård mellan Floda och Bie inte så långt härifrån, hon jobbade bland annat som bildlärare på Nävertorpsskolan. Nu har hon tillsammans med Inger Källander (som även hon bott på samma gård) gjort Den gröna cellen och Pollenkyssen. Boksidorna myllrar av blommor och blad, humlor och fjärilar och en massa andra småkryp och djur.
Det är så lätt att missa många av naturens under eftersom de är så pyttesmå att man behöver lupp för att se dem ordentligt. Och en del syns inte alls. Men här kommer vi nära och tätt intill genom Annas vackra akvareller.

Både Inger och Anna vill ge oss en upptäcktsresa in i naturens innersta. De har gjort böckerna för att lära oss att se naturen och det förunderligt finurliga och vackra omkring oss. För om man gör det inser man förhoppningsvis hur viktigt det är att skydda och bevara den. Livsviktigt faktiskt.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar