Sidor

torsdag 30 augusti 2012

Askungen modell cyborg

Sagor är trendigt just nu. Den senaste tiden har det kommit flera tv-serier, filmer och böcker med olika varianter på sagor. Detta är en som är lite annorlunda.

Cinder bor i Nya Beijing och arbetar som mekaniker. Hon är cyborg (hon har alltså robotdelar) och bor hos sin styvmor som tar han om allt hon tjänar och tvingar henne att bo i en skrubb. Eftersom hon är en mycket skicklig mekaniker och är flitigt anlitad. Även prinsen, Kai anlitar henne och blir väldigt fascinerad av Cinder.


Historien utspelar sig i en framtid som är väldigt olika den värld som vi lever i. Det finns bara några få länder och det finns liv på månen. Där bor det Lunar som kan manipulera människor med sin tankekraft. Hur världen har blivit så här får vi aldrig riktigt veta. På jorden härjar också en sjukdomsepidemi. En sjukdom som inte går att bota och som det ständigt letas efter ett botemedel till.

Som du hör är det här inte den klassiska sagan som du säkert har hört, utan något helt annat och riktigt spännande. En bok som är fylld av äventyr, mysterier, sorg och kärlek.

Boken har inte kommit till oss på bibblan ännu, men ställ dig på kö här redan nu så får du läsa den när den kommer!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar