Sidor

onsdag 22 augusti 2012

Skolstart

Idag är det en mycket viktig och spännande dag för många. Det är nämligen skolans första dag här i Katrineholm. För en del känns det vant vid det här laget. Kanske är det femte eller åttonde gången "skolan börjar", men för andra är det allra första gången.

Jag kommer alldeles tydligt ihåg min egen första skoldag. Fröken stod i dörren och tog alla barnen i hand och det var mycket ovanligt att en vuxen person hälsade så ordentligt på barn, tyckte jag.

En av Bubblans favoriter har en hel bok om hur det är att börja skolan.

En dag är det någonting annorlunda med Alfons. När pappa säger åt honom att göra någonting, så gör han det på direkten och utan att knota. Pappa blir faktiskt lite orolig och ställer sig frågan Var är bus-Alfons? Jo, bus-Alfons är borta på grund av allt pirr som finns i magen. Alfons ska börja skolan och oroar sig väldigt för hur det kan vara. Pappa berättar då om alla hundratals, kanske tusentals barn som, precis som Alfons, ligger vaken på nätterna och tänker på den där STORA dagen.

Vilken tur att det finns så många författare som förstår att det är pirrigt och oroligt och spännande på en och samma gång att börja skolan. Det hjälper (kanske) att läsa en bra bok om en sådan STOR dag? Hoppas det! Hoppas också att alla lärare och elever här i Katrineholm får en toppenfin första dag!

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar