Sidor

fredag 20 augusti 2010

Hotell Gyllene Knorren

Jag gör rätt ofta en bilresa på ca 20 mil. Tur och retur blir det alltså 40 mil. Det är precis lagom långt för att hinna lyssna på en ljudbok dit och en hem. Om boken är max två timmar lång vill säga. De två första delarna i serien Hotell Gyllene Knorren, Den mystiske gästen och Spöket i rum 13 är precis lagom långa och blev mina senaste bilböcker.

När man läser med öronen är det förstås viktigt att man gillar uppläsarens röst. Här är det Johan Ulveson som läser Måns Gahrton och Johan Unenges böcker och han gör det himla bra. Det blev en munter resa i sällskap med den lite lätt knasiga familjen Rantanen.

Mamma Ritva, pappa Roger och barnen Ingo och Isadora är storstadsfamiljen som plötsligt flyttat till landet. Anledningen är att Roger hux flux köpt ett hotell mitt ute på vischan. Familjen ska få chans till ett liv utan avgaser och trängsel är tanken. Det är hans gamla favorithotell Gyllene Orren som han har fått köpa till rena vrakpriset. Nästan för bra för att vara sant tycker han och kanske skulle han ha tänkt sig för innan han slog till; Det är nämligen något väldigt väsentligt som har förändrats sen han bodde där sist...

I första boken smugglar Ingo in minigrisen Pyret som ställer till det rätt rejält. Samtidigt beter sig hotellets premiärgäst minst sagt mystiskt. Starten på hotellrörelsen blir mycket kaotisk och hotellet får sitt nya namn.


I nästa bok anländer en busslast utarbetade förskollärare till Gyllene Knorren. I samma veva sprids ett rykte om att det spökar på hotellet. Det är mycket olägligt eftersom gästerna kommit dit för att vila upp sig i lugn och ro. Ni gissar väl hur det blir med den saken?!

P. S. Serien om Hotell Gyllene Knorren blir SVT:s julkalender 2010

/Annika

1 kommentar:

  1. Hej!

    Här jag, den riktiga Pyret, som medverkar i filmen
    Hotell Gyllene Knorren" Kika in till mig vetja!

    /Pyret

    SvaraRadera