Sidor

måndag 21 januari 2013

Skimrande diamanter

Föräldrarlösa, oanade krafter och gåvor... Nej, det är inte Harry Potter jag tänker på utan Axel och Corintha.

De bor hos värdhusägaren, Bödvar,  i byn Vildforne. En dag var de bara utanför hans hus, hungriga och ensamma. Sedan dess har de fått bo och hjälpa till på värdshuset. Var och vilka syskonens föräldrar är vet de inte.

En stormig kväll kommer en man med en diamantprydd lång stav till värdshuset. När Alex ska hjälpa till att resa upp staven efter haft omkull den vid bordet, ser han hur diamanten glimmar till. Det är inte bara det, han upplever hur han sugs in i den och hör en svag röst. Alex kan inte sedan släppa tanken på den mystiska staven. Tillsammans med sin syster Corinthia går de senare till mannens rum och smyger sig in. Mannen vaknar men hinner inte hålla undan staven. Han blir istället omkullkastad av Alex och Corinthia. Men inte genom att röra vid honom utan bara genom att hålla i staven. Främlingen berättar att han är eldmagiker och skyddar landet Eyrvandir från onda krafter. Nu vill han ta med syskonen som visat sig ha okontrollerade magiska krafter till eldmästaren. Redan nästa dag ger de sig iväg på sitt livs äventyr...

Blir du sugen på att läsa Alex och Corinthia av Patrik Bergström? Redan finns de två första böckerna i fantasyserien Den eviga eldens magi  på bibblan. Men fler kommer, nummer tre i april.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar