Sidor

fredag 8 juni 2012

Allas vår Alfons

Tänk, i år fyller Alfons 40 år! I hela fyra decennier har man kunnat följa honom och hans pappa. Första boken, Godnatt Alfons Åberg, kom 1972. Det innebär att dagens pappor och mammor kan läsa samma bok för sina barn som de själva hade som favvebok när de var små. Alfons är still going strong! Alfons Åberg har en hemsida som man förstås ska kolla in och har man vägarna förbi Stockholm kan man under hela året se en liten jubileumsutställning  på Stockhoms stadsmuseum.

På landets bibliotek lånas det ut över en miljon Alfons-böcker varje år. Snart finns ytterligare en Alfons-bok att låna, vi väntar som bäst på Skratta lagom! sa pappa Åberg. Det är Gunilla Bergströms 26:e bok om Alfons och i den får han och de andra bland annat lära sig att det är bättre att använda huvudet än nävarna...

Här i Katrineholm kommer vi att fira Alfons på olika sätt i höst. Vi startar i Stadsparken den 6 augusti med en kalasdag för jubilaren. Vi hoppas på kalasväder och många firare. Vi berättar mer längre fram, håll utkik!


 
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar