Sidor

måndag 30 november 2009

Drakar

Vad blir det om man slår ihop drakar, en vanlig pojke som har ett speciellt uppdrag att genomföra samt en kamp mellan de onda och goda? Jo, den lättlästa fantasyserien om Tam av Jo Salmson. Jag är ingen storläsare av fantasy men den här serien är jag fast i. Jag har precis läst klart del 4 som kom ut i oktober. De här böckerna behöver man läsa i rätt följd så börja med Tam, tiggarpojken.



Tam är en tiggarpojke som mest funderar på hur han ska skaffa mat eller hur han ska överleva vintern i koja som han byggt själv av några brädor. På kvällarna drömmer han sig bort. Då ställer han sig på yttre stadsmuren och ser drömmande på när drakriddarna och deras drakar kommer flygande. Han vet mycket väl att det bara är en dröm, ingen skulle släppa in en tiggarpojke innanför den femte stadsmuren. En kväll tar en av drakarna tag i honom och snart inser Tam att han kan i tanken kan prata med drakar. Detta gör att han får börja i drakriddarskolan. Men det blir inte som han tänkt sig, de andra i skolan är avundsjuka på honom och mobbar honom. Tam är också den specielle pojken som måste hitta en nydrake. En uppgift svårare än han någonsin kan tänka sig!

Det enda som är dåligt med böckerna är att jag skulle vilja läsa klart serien om Tam nu, genast, omedelbart. Men som sagt var, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar