Sidor

tisdag 20 oktober 2009

Feelgood med Mma Ramotswe!

För ett tag sedan skrev Annika om böckerna om Akimbo, av Alexander McCall Smith. För er som är lite äldre finns en annan serie böcker av samma författare, Damernas detektivbyrå. Precis som böckerna om Akimbo utspelar sig Damernas detektivbyrå i Afrika, i Botswana.

Huvudpersonen heter Mma Ramotswe, och en dag bestämmer hon sig för att hon vill hjälpa människor att lösa mysterier de inte kan lösa själva. Hon ska helt enkelt bli privatdetektiv! Hon skaffar sig ett kontor, en sekreterare och en bil. Med sin otroliga iakttagelseförmåga och skarpsinnighet löser sedan Mma Ramotswe det ena fallet efter det andra.

Det finns flera böcker om Damernas detektivbyrå, och du hittar dem alla på bibliotekets deckaravdelning. Det som är bra med de här deckarna är att de inte är obehagliga på samma sätt som många andra deckare är, utan allt beskrivs på ett humoristiskt och lättsamt sätt. Så även vi som är lite mörkrädda av oss törs garanterat läsa de här böckerna!

Dessutom finns även Mma Ramotse att se på film! Här har vi två filmer som man kan låna med sig hem. Även i filmerna finns en utsökt kombination av humor, mystiska händelser och härliga afrikanska miljöer.

Här får ni ett litet smakprov på Filmvarianten!

/Lisa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar