Sidor

måndag 26 oktober 2009

Skräckvecka

Visst vet du att Kulturhuset Ängeln har skräckvecka denna höstlovsvecka! Du kan göra din egen spökmask, se film och gå på spökvandring. Här har du programmet så du har koll när vad är var.

Här på bloggen kommer vi frossa i spökhistorier, rysare och faktaböcker för den ultimata halloweenfesten m.m. hela veckan lång.

Det som är häftigt med spökhistorier är att det finns både korta och långa samt roliga och spännande. En av mina absoluta favoritförfattare när det gäller spökhistorier är Dan Höjer. Han utgår ofta från verkliga platser, t ex Julita Gård när han skriver sina spökhistorier. Anledningen till att jag gillar dem är att slutet ofta är oväntat och skrämmande. Precis som en spökhistoria ska vara!

I Stora spökboken finns historien Mord för miljoner. I samband med att en deckarförfattare ska ge ut sina böcker, begås alltid ett mord precis på samma sätt som i hans böcker. Ju fler böcker han skriver desto fler mord begås... Men hur kan morden ske på samma sätt innan hans böcker har tryckts. Av vem? Varför?



Det är lika bra att kila över till Kulturhuset Ängeln och låna på direkten. När jag tittade i morse fanns en av Höjers böcker inne. Så först till kvarn!

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar