Sidor

onsdag 26 maj 2010

Döden i dina ögon

För någon vecka sedan packade Lisa upp en ny kartong böcker, och där låg bland annat Döden i dina ögon. Eftersom jag läst om den på några ställen (och blivit nyfiken) knep jag den på direkten.

Oj, oj! Det här är (i mitt tycke) en riktigt helgjuten bok. Snygg framsida, häftig titel och så är berättelsen intressant från sida ett.

Jem, femton år, har i hela sitt liv kunnat uppfatta människors dödsdag bara genom att se dem i ögonen. Eftersom förmågan skrämmer henne har hon blivit en enstöring som helst inte ens tittar på folk. Hon har dessutom haft det jobbigt både före och efter hennes mamma dog av en överdos. Jem har skickats från fosterhem till fosterhem och har lärt sig att ha taggarna utåt för att överleva.

När Spider, en halvkriminell kille från hennes skola, börjar försöka närma sig Jem får hon för första gången känna hur det är att ha en vän. Det är dock beskt eftersom hon redan vid deras första möte sett att Spider bara har en kort stund kvar att leva.

När så Jem och Spider hamnar i centrala London och vill åka London Eye händer det! Jem grips av panik eftersom alla personer i kön har samma dödsdag, dagens datum. Hon lyckas övertala Spider att de måste sticka, och de springer. Bara en stund senare sprängs hela London Eye och eftersom man sett Spider och Jem springa från platsen bara några minuter innan det smäller blir de förstås huvudmisstänkta för terrorattentatet.

Vill man ha spänning, övernaturligheter, åh-hur-ska-det-gå, och lite, lite kärlek då är Döden i dina ögon ett superval.

Jag kunde inte låta bli att goggla på författaren, Rachel Ward, och minsann! Det kommer en bok till om Jem så småningom. Härligt! Och jag som gillar framsidor väldigt mycket måste ju bara visa upp hur snygga böckerna är på originalspråk.


/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar