Sidor

onsdag 30 juni 2010

Vad ska du läsa i sommar?

Smaken är ju som baken, så därför tänkte jag tipsa om alla möjliga slags böcker. Med andra ord hoppas jag att alla ska hitta någonting som låter bra. Det enda alla böckerna har gemensamt är att de kom ut förra året eller i år.

OK!

Sommar
Sommarkaos på guldkusten av Måns Gahrton & Johan Unenge, Sommar och hemliga härligheter av Moni Nilsson och Vänskapen växer av Ann Brashares.



På Hotell Gyllene Knorren händer det alltid tokigheter, så också denna gång. I andra boken om Semlan smiter hon och Gordon iväg till Göteborg på egen hand. Anna, Polly och Jo har en sista sommar ihop innan High School och de undrar om deras vänskap kommer att hålla.

Läskigt
En liten skär och alla ruskigt rysliga brokiga av Carin & Stina Wirsén, De dödas källa av Lena Ollmark & Mats Wänblad och Gravjord av E. E. Richardson.



En liten skär möter alla möjliga slags monster i en underbar saga på rim. I Krabbsjögrund möter Karl och Sara nya läskigheter. Det ryktas att en man lyckats lura döden. Darrens bästa vän dör i en bilolycka och Darren tänker göra vad som helst för att få honom tillbaka.

Deckare
Branden vid Söderbysjön av Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem, De sju tatuerade av T. & D. Hoobler och Afrodite och skulden av Ritta Jacobsson.



Kalla Skavank brottas här med sitt sjunde mysterium, en brand som kanske är anlagd. Seikei är nu samuraj och tillsammans med sin adoptivfar letar han efter sju män vars ryggtatueringar tillsammans bildar en karta. Afrodite bestämmer sig (fast hon tycker det är fel) att ljuga om ett brott för att skydda en kompis. Något som förstås får konsekvenser.

Kärlek
Carmen Carlsson och pojken med guldcykeln av Anna-Karin Eurelius, Moa [hjärta] Jesse, en kärlekshistoria av Micka Andersson och Det är så logiskt, alla fattar utom du av Lisa Bjärbo.



En kille med guldstänk i ögonen råkar köra på Carmen och hon blir blixtförälskad. Jesse är kär i Moa. Hon är egentligen kär i honom också, men han är ju yngre än henne och det blir pinsamt inför kompisarna. Ester och Johan har alltid varit bästisar. Fast egentligen vill Johan att de ska vara mycket mer, men Ester ser bara coola Adam.

Vampyrer
Vampyrens huggtand av Tommy Donbavand, Vampyrfesten av Benni Bødker och Silverkniven av Gull Åkerblom.



Lukas har nyss (mot sin vilja) blivit varulv och bor nu på Stora skräckens gränd. Mumien Kleo och vampyren Resus blir dock hans nya vänner. Syskonen Edward och Agnes lever på 1800-talet. Konstiga saker händer och lik hittas, tömda på allt blod. Syskonen måste ta reda på vad som händer. Edit åker på ridläger. Det är en konstiga läger där man rider på natten, och konstigheterna visar sig bara ha börjat.

Fantasy
Kentaurens styrka av Adam Blade, Sirenen av Angie Sage och Örnarnas triumf av Naomi Novik.



Landet Avantiens beskyddare, olika "monster", har plötsligt blivit galna. Bara pojken Tom kan ta upp kampen. I den femte boken om Septimus Heap får han problem med en siren som sjunger ljuvligt och lockar honom så! Napoleonkriget pågår fortfarande och draken Temeraire och kapten Laurence står nu anklagade för högföräderi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar