Sidor

fredag 27 januari 2012

Bu och Bä


Olof och Lena Landströms många härliga bilderböcker om de två fåren Bu och Bä är givna favoriter om jag får välja. Kanske hör det ihop med att vi som läser oftast bjuds på nöjet att vara lite smartare än Bu och Bä - de fattar inte alltid hur saker och ting hänger ihop. Det brukar leda till roliga knorrar. Och så är ju bilderna fantastiska! I Bu och Bä får besök har de stort bestyr med en katt som de tror inte vågar klättra ner från det höga trädet.

Under hösten bjöd vi in förskolornas 4-åringar till en filmvisning av just Bu och Bä får besök.  Efter att ha sett den åtta minuter långa filmen pratade vi en liten stund om ljuden i den. Vad var det som lät? Hördes det någon röst? Fanns det någon musik? När vi tittade på filmen en gång till spetsade alla öronen och vi upptäckte att det både knakade, knarrade, skramlade och gnisslade.

Efteråt fick alla grupperna med sig en snygg låda med bland annat dockorna och boken. Vi hoppades att de skulle känna sig inspirerade att jobba vidare och skapa något utifrån berättelsen.

Gissa om barnen hade gjort det! Jättemånga konstverk lämnades in och idag var det vernissage. Ungefär 100 besökare hade tagit sig till Kulturhuset för att se den fina utställningen:


Idag var det alltså vår tur att få besök. Tack alla ni som var med!

/Annika och Karolina

1 kommentar:

  1. Ett sånt fint projekt! Min dotter älskar Bu och Bä och man önskar att hennes förskola hade deltagit. De har gjort ett med figurerna från Stina Wirsens Vem böcker och det värmer i hjärtat när man ser deras entusiasm.

    SvaraRadera