Sidor

fredag 1 oktober 2010

Vänner

Visst är det härligt med kompisar! Personer som man kan berätta hemlisar för, sova över hos och leka med varje dag. Sådana bästisar är Elsa och Julia som Eva Lindell skriver om. Just nu finns det två böcker om de båda kompisarna och båda är jättebra. Man känner verkligen igen sig i dem. Böckerna är lättlästa, perfekta när man precis har börjat läsa och bilderna är jättefina.



Sova nästan hela natten handlar om när Elsa ska sova över hos Julia för allra första gången. Det är ju som alla vet alltid lite läskigt att sova på nya ställen där man hör okända ljud och kudden inte luktar som den brukar. Det tycker Elsa också, men då är det ju tur att bästa kompisen Julia är där och gör så att det bara blir mysigt istället.



I boken En vecka utan Julia har Julia rest bort till Grekland och Elsa är ensam kvar i hemma i skolan. Vem ska hon nu leka med? Hon brukar alltid göra allting tillsammans med Julia. Nu känner inte Elsa för att göra någonting utan vill helst stanna hemma och inte gå till skolan alls. Men kanske finns det andra att leka med också om man bara tittar efter?

/Linda

1 kommentar:

  1. Hej
    och tack för fina kommentarer!
    Både illustratören Bernard och jag har döttrar i Elsa och Julias ålder och vi har skrivit och ritat för att de och alla andra som nyss börjat skolan- pojkar som flickor, såklart - ska kunna känna igen sig.
    Varma hälsningar Eva Lindell

    SvaraRadera