Sidor

torsdag 10 september 2009

Boktips för mysiga höstkvällar

Är du sugen på att läsa en mysig, romantisk och rolig ungdomsbok? Då kan jag rekommendera Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck. Boken handlar om Agnes, vars första år på gymnasiet var en total katastrof. Hon passade inte in i sin nya klass och hennes gamla kompisar hittade genast andra att umgås med i sina nya klasser. Hon kände sig väldigt ensam och inte nog med det så var en av tjejerna i klassen, Natalie, ofta väldigt spydig och kom med syrliga kommentarer om Agnes kläder.

Men nu har Agnes chansen att förändra allt när hennes familj ska flytta till Umeå. Hon har listat upp hur den nya Agnes ska vara; normal, ha normala kläder, vara öppen och lagom pluggig. Hon ska helt enkelt göra allt för att passa in! Allt flyter på och Agnes får nya vänner och även ett jobb. Men trots allt känner hon hela tiden en press och osäkerhet om att hon när som helst ska bli upptäckt som den bluff hon är.

Självklart innehåller boken också kärleksproblem. Agnes blir kär i Jakob som spelar i ett band, men är verkligen hennes känslor besvarade? Och hur är det egentligen med grannen, Adam, är han en kompis eller något mer?

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar