Sidor

tisdag 29 september 2009

Djävulens märke

Det finns vissa författare vars böcker man alltid ser fram mot att få läsa. Sådana berättare som, till och med när dom inte är så värst bra, är mycket bättre än de flesta. För mig är Magnus Nordin en sådan författare.

Ibland skriver han om övernaturligheter som spöken och varulvar, ibland om ”vardagliga” hemskheter som mord. Oavsett är det alltid spännande och oftast kan man inte förutse hur det ska sluta (vilket jag alltid tycker är ett plus i en bok).

Magnus Nordin var nominerad till Augustpriset 2003 för boken Prinsessan och mördaren. Han fick inte det priset, men däremot fick han priset Spårhunden för samma bok. Spårhunden tilldelas årets bästa barn- eller ungdomsdeckare.



Nordins nyaste är lite av en tegelsten, 500 sidor, men den hade gärna fått vara dubbelt så tjock. Djävulens märke heter den och som läsare dras man direkt in i historien om den stökiga klassen 9c. Ingen tror att Malin, den nya vikarien, kommer att klara av klassen men det gör hon. Väldigt bra till och med! Hon får läskigt bra kontroll över dem och bara tjejen Ella börjar fundera om allt verkligen står rätt till. Ta bara de där med Malins ögon... de ändrar färg hela tiden.

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar