Sidor

måndag 28 september 2009

Fågelprinsen

Vissa författare lyckas väva in historia i historien. En sådan författare är Maj Bylock. Hon skriver spännade böcker där man på kuppen får historiakunskaper.



Första boken i hennes senaste serie heter Fågelprinsen. Den handlar om den keltiske killen Mung som lever några hundra år före Kristus i nuvarande Frankrike. Där härjar romarna för att få makt över ännu större områden. Romarna bränner ner hus och tar människor tillfånga. En dag förstörs Mungs by. Hans pappa blir tagen som slav men själv lyckas en skadad Mung rädda sig undan. När romarna lämnat den uppbrända byn beslutar sig Mung för att följa floden åt det håll den flyter och försöka hitta sin pappa. Efter ett par dagar är såret Mung fått inflammerat och han tar längre och längre pauser vid flodstranden. En dag när han badar i floden hör han plötsligt röster och ser en ung flicka på stranden. Mung försöker gömma sig, men flickan, Larne, får syn på honom och tror att det är flodgudinnan. Hon blir livrädd och springer upp till byn, men ingen tror på det hon berättar. Som straff för att hon har ljugit bestämmer byns hövding att hon ska ges fem piskrapp. Men byns druid är inte lika säker på att Larne behöver straffas. Dessutom gömmer sig Mung i vassen och inser att han måste hjälpa henne.



När du nu kommer till oss för att låna den här boken är det lika bra att du tar de andra två delarna också. Du bara måste veta hur det går för Larne och Mung. Häst med gyllene hovar och Dimmornas ö heter de andra två delarna.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar