Sidor

onsdag 2 september 2009

De dödas rike

Under sommaren har det pratats mycket om ett gift par som skrivit en bok ihop, Alexander Ahndoril & Alexandra Coelho Ahndoril. Boken de skrivit heter Hypnotisören och är en deckare för vuxna.

Paret Sofia och Peter Bergting har tillsammans skapat en serie för unga killar och tjejer som gillar fantasy. Sofia skriver och Peter illustrerar.

Allt inleds med att porten till de dödas rike öppnas och demonerna sprider sig över världen! Människorna flyr, städerna förvandlas till spökstäder och jorden ödeläggs. Den enda som kan stoppa ondskan och rädda mänskligheten är en tolvårig flicka. Fast egentligen är det ingen som vet exakt hur gammal Lin är. Och att hon är ett skogsrå med krafter från urtiden vet hon knappt själv. Hon har växt upp i Systerskapets tempel sedan den dag krigaren Alkuin fann henne i skogen. Alkuin, som hör till människornas släkte, blir hennes läromästare nu när det är dags att samla sig till strid mot de onda andarna. Tillsammans beger de sig ut på en resa som blir farligare än de kunnat föreställa sig. Men allt hopp står till Lin - hon ensam kan utmana mänsklighetens förgörare.

Övergiven värld är den inledande boken i serien som heter De dödas rike. Det är både spännande och lättlästa böcker. Du tas till en magisk värld där orden och de fantasieggande bilderna tillsammans skapar stämningen och dramatiken. Bok nummer två heter Havsdemonerna och den tredje boken har titeln Fasornas port. Och om vi har tur blir det tre till…

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar