Sidor

torsdag 25 februari 2010

Spännande!


Jag har precis börjat läsa boken Vilddjuret vaknar. Det är den första delen i en serie som heter Agata Wäderby och hamnskiftarna. Inledningen på den här boken är perfekt! Någon (vi vet inte vem) har blivit ”avslöjad”. Hon är rädd och desperat och ringer ett telefonsamtal för att varna och försöka undkomma. Precis när hon ska fly förstår hon att ”de” redan har hittat henne och att allt är för sent.

Oj! Och då har jag bara läst två sidor! Mycket spännande med andra ord. Jag hoppas att hela boken är lika fängslande.

/Karolina

2 kommentarer:

  1. Can you suggest some children's books on the life of Sverige's great Saint Birgitta here on this fine blog?

    SvaraRadera
  2. Biografin Birgitta, Birgitta av Cecilia Sidenbladh och Tord Nygren kom 2003. I den boken berättar pigan Britta, den heliga Birgittas barndomskamrat, om Birgittas liv, visioner och verk. Boken innehåller även faktasidor om medeltiden, digerdöden, pilgrimsvandringar och korståg.

    I flera skönlitterära böcker av Gudrun Wessnert figurerar den heliga Birgitta som bifigur. Till exempel i Sketna Gertrud och kung Magnus kalas.

    Förra året kom boken Britta börjar i klosterskolan (av Margareta Bengtsson) som handlar om den heliga Birgittas barnbarn Britta. Genom Britta får man även lära sig saker om den heliga Birgitta.

    Samtliga böcker finns på biblioteket.

    /Karolina

    SvaraRadera