Sidor

fredag 11 maj 2012

2 x Emma Adbåge

Emma och Lisen Adbåge är tvillingsystrarna som jobbar med samma sak - de gör böcker. Ofta kommer både text och bild från deras pennor och penslar. Båda har gått serietecknarskola och skapar bilder i naiv stil, de är så karakteristiska att de är lätta att känna igen bland andra bilderböcker. Systrarnas bilder skiljer sig förstås åt, men de har något gemensamt i uttrycket som jag gillar stenhårt. Här på bloggen skrev Veronica om två av böckerna om Kurt och Kio av Lisen. Nu vill jag visa er ett par av bibblans nya böcker av Emma:

I Sven käkar mat är Sven är hungrig. Väldigt hungrig. I matsalen har han lagt för sig en rejäl portion potatis. Men potatisen smakar inte något vidare, Sven måste ut på jakt efter något annat ätbart. Det visar sig att det finns gott om gott och goda saker på alla möjliga ställen. Sven stoppar i sig både det ena och det andra innan han kommer på att göra sin egen middag hemma. Och det slutar på sätt och vis som det börjar. Slutet gott, allting gott? Kanske blir det så.
Att leka tre är minsann en svår konst. Att dela med sig av en bästis kan vara jobbigt. Lenis Olle är kanske inte bara Lenis när det kommer till kritan. Olle har faktiskt en kompis till, Kiran. Så dagen som Leni har tänkt ska bli så rolig och skrattig verkar inte bli ett dugg kul - för Kiran är redan hemma hos Olle och de leker för fullt. Allt det glada förvinner i Leni. Men det ordnar sig, lite slajm gör så småningom susen... 

Läs också Sven sticker, Leni sockerhjärta och Leni blir en bebis.
                                                                  

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar