Sidor

tisdag 1 maj 2012

Pappa Långben

Oftast skriver vi om ganska nya böcker här på bloggen, men nu har jag läst en bok som kom redan 1912! Den heter Pappa Långben och är skriven av den amerikanska författarinnan Jean Webster. Pappa Långben är en klassiker, och vad det är kan du läsa här.

Pappa Långben handlar om den föräldralösa Judy som har vuxit upp på ett barnhem. En dag får hon veta att en okänd välgörare kommer att betala hennes collegeutbildning. Det enda kravet är att hon ska skriva brev till honom och berätta om sin vardag.

Mannen vill inte att Judy ska veta vem han är, och det enda hon vet om honom är att han är väldigt rik, att han är lång och att han inte tycker om flickor. Eftersom han är så lång kallar Judy honom för Pappa Långben, och boken består av hennes brev där hon berättar om sitt nya liv på college. Judy ser Pappa Långben som den enda familj hon någonsin haft, men kommer hon någonsin få veta vem han är?

Boken är väldigt rolig, och Judy är en väldigt stark och spontan tjej. Det kan inte ha varit lätt att ha varit föräldralös på den tiden, men Judy klarar det galant. Jag gillar jättemycket, och jag förstår varför den fortfarande är populär!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar