Sidor

måndag 30 april 2012

Ett gott skratt förlänger livet

Det är alltid kul när man hittar böcker som man gapskrattar åt. Den senaste boken jag gjorde det åt var Väx upp - och dra till fjällen! av Tomas Dömstedt. Den är full av roliga händelser. Men vi tar det från början.

Robin, 15 år, måste följa med sin pappa till fjällen eftersom han mamma och hennes kompisar ska till Kanarieöarna. En pappa som Robin knappt känner. Pappan får av mamman en lista över saker som hon tycker pappan ska lära sin son. Det handlar bland annat om att vårda språket, respektera tjejer och inte ljuga. Robin och hans pappa ska inte till Sälen ensamma, för till dit  kommer också pappans kompis Tommy och hans barn Kim. Först är Robin bara nyfiken på om det är en kille eller tjej. Namnet ger ingen ledtråd. Sedan blir han chockad, det är en tuff svartklädd tjej med piercingar överallt som vet vad hon vill. Väl på plats i stugan, är papporna noga med att ställa ett antal regler, som alla ska följa hela veckan. Även om det är under protest följer Kim och Robin reglerna. Däremot har papporna inte lika lätt att för det. Det papporna inte räknat med är att Robin och framförallt Kim har varit med förr. Hon tar reda på att rengöringsflaskan i badrummet innehåller en drickbar vätska (alkohol). Papporna får djupt ångra att de inte följer reglerna, när Kim byter ut alkoholen mot rengöringsmedel. Papporna börjar också dejta andra kvinnor trots att de har tjejer hemnma. Då tycker Robin och Kim att det gått för långt. Snart har Kim en idé som ska göra slut på på pappornas flörtande. Och vilken galen idé sedan!

Till slut handlar det inte längre om att pappa ska lära Robin, utan tvärtom. Utmaningen ligger i att få pappa att fatta att han är vuxen.

Allt medan veckan går börjar Robin mer och mer gilla Kim. Han blir till sin förvåning kär i henne.

Om du vill ha en rolig bok, ska du definitivt läsa denna bok. Jag har precis ställt mig i kö på fortsättningen Väx upp - allvar i Alperna.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar