Sidor

måndag 2 april 2012

Påskekrim

Traditioner är till för att hållas. Förra året skrev jag kort om Påskekrim och nu är det dags igen. Bloggen kommer denna påskvecka fyllas av bra tips på spännande deckare. Böcker som du naturligtvis ska låna och läsa på slappa och sköna dagar på påsklovet.

Gillar du kampsport och deckare? Då tycker jag du ska läsa Dan Lee´s serie om Tangshan tigers.

Den stulna skatten heter första boken i serien. Den handlar om Matt som har börjat på Beijings internationella kampsportsakademi. Eleverna på skolan håller på med olika kampsporter. De bästa i varje kampsport blir snart uttagna till få tävla mot en skola från Shanghai. I skollaget hamnar en glad och stolt Matt. Vandringspriset är en kopia av ett jadefat som finns på museet i Beijing. En dag åker skollaget dit för att titta på originalet, men Matt upptäcker att det är något som inte stämmer. Kring alla andra montrar ligger dammet tjockt, men inte kring jadefatet. Är det utbytt och i så fall varför? Det här måste undersökas närmare. Men han vill inte göra det själv. Matt bildar då tillsammans med sina kompisar Oliver, Catarina och Shawn ett hemligt sällskap som de döper till Tangshan-tigrarna. Deras första uppdrag blir att reda ut mysteriet med jadefatet.

Det är säkert roligt att kunna en del om de olika kampsporterna. Men boken är framförallt en grymt spännande deckare.

En extra kul poäng är de små bilderna i boken. När du snabbt bläddrar  igenom boken ser du personerna göra kampsportsrörelser.

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar