Sidor

lördag 21 april 2012

Australienbilder, del 1

Hej alla Bubblan i bibblan läsare!



Annika är i Australien just nu, och jag [Marie, som skriver i Blandad Konfekt] och Anette har också varit där. Det var två år sedan vi flög över halva jordklotet och såg en massa spännande saker. Nu när det är Australien tema här, tänkte vi att det passade bra att visa några av alla bilder vi tog. För vi tog MASSOR. För att visa så många som möjligt har vi delat och spridit ut dem på fyra olika inlägg nu under helgen.
Nu kör vi!

Först flög vi till Perth, det ligger på Australiens västkust och har över 1 miljon invånare. Perth är en vacker stad med en blandning av gammalt, nytt och grönt.

Gissa om Anette och jag blev förvånade när vi hittade ett svenskt hotell med restaurang, som serverade smörgåsbord varje dag!

Vi besökte också en gammal brandstation, ett av de första husen som hade elektricitet. Nu är det museum.

Har du sett vilka roliga övergångsskyltar de har?

Visste du att i Perth finns nollpunkten? Eller, nollpunkten för delstaten som Perth ligger i. Härifrån mättes förut alla avstånd.

30 minuter med tåg från Perth ligger Fremantle. Det är en mindre stad som helt överskuggas av fängelset som ligger där. Fremantle prison byggdes av straffångar 1855 och användes ända fram till 1991.


I början beskrev jag Perth som en blandning av gammalt, nytt och grönt. Det stora parkområdet King's Park är en del som gör staden så grön. Här finns en massa olika växter och blommor och olika statyer och monument.

Självklart såg vi olika australiensiska djur! Här är en kookaburra

kängurur
wombat
koala

Vi besökte också stenöknen the Pinnacles. Den ligger precis vid havet och består av hundratals, ja tusentals, olika stenformationer.

Vi stannade till vid havet också.

/Marie och Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar