Sidor

tisdag 3 april 2012

Prinsessan och mördaren

Mitt "påskekrim" tips är Prinsessan och mördaren av Magnus Nordin. Magnus Nordin har skrivit flera ungdomsdeckare så har du redan läst Prinsessan och mördaren kan jag rekommendera hans andra böcker. Här kan du läsa om några av dem.

Prinsessan och mördaren börjar med att en ung man hittas halvt ihjälslagen och torterad vid en soptipp. Han klarar sig men kommer inte ihåg så mycket av det som har hänt. Polisen kan heller inte hitta den skyldige, så mördaren går fortfarande fri.

Efter det flyttas läsaren fram 1 ½ år. Då har Nina som är 14 år precis flyttat till Stockholmsförorten Söderbro med sina föräldrar. Hon blir snabbt kompis med rikemanstjejen Lenita, men Nina anar att Lenita är falsk. Nina lär även känna Markus, som är väldigt blyg och som snart får känslor för Nina. Men Nina har bara ögon för Jajje, som spelar gitarr i gruppen Defcon. Efter en födelsedagsfest hos Lenita blir de tillsammans, och spenderar sedan hela sommarlovet ihop.

När hösten börjar hittas ytterligare ett offer, 21-åriga Niklas. Han hittas nära Lenitas hus och troligtvis har han legat där ända sedan den där födelsedagsfesten.

Det skumma är att Niklas jobbade hos Ninas pappa, och Markus såg honom när han gick hem från Lenitas fest. Markus vet inte hur han ska göra, ska han berätta för polisen vad han sett? Eller ska han skydda Nina?

Prinsesan och mördaren är spännande från första sidan och det går inte att sluta läsa. Perfekt till påsklovet alltså!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar