Sidor

fredag 4 maj 2012

Australien, min del

Här på bloggen har ju Marie och Anette visat sina superfina foton och berättat om Australien-resan de gjorde ihop. Nu vill förstås jag också ge er några intryck från landet down under.

Min del av Australiens jättelika kontinent blev New South Wales och norra Queensland - på tre veckor kändes det rätt lagom. Det finns alltså mängder av platser kvar att uppleva den dag jag återvänder, för det hoppas jag att jag gör. Men här kommer alltså några nedslag från första resan:

Sydney - en stad jag verkligen gillade! Här levde jag storstadsliv bland restauranger, muséer och trendiga affärer. Skyskraporna står tätt, men parkerna är många och eftersom det finns fina surfstränder alldeles nära blev det även ett par dagar på beachen.

Jag klättrade uppför den berömda Harbour Bridge...


och jag var på konsert i det lika brömda operahuset.


Sydney i all ära, men kanske fick jag se det bästa av NSW när jag bodde i villastaden Noraville ett par timmars tågresa norrut. Där var stränderna orörda och i det närmaste obefolkande. Att leva i familj som jag gjorde den veckan gör ju att man får en annan inblick, känner sig lite närmare människorna helt enkelt. Tillsammans med familjen fick jag dessutom se vinodlingarna i Hunter Valley och nationalparken i Blue Montains.

Ju längre norrut man tar sig i Australien desto varmare blir det. Tropisk hetta var därför det som mötte oss när vi klev av planet i Cairns i norra Queensland. Under veckan här upplevde jag både båtresa med snorkling på Stora Barriärrevet och krokodilspaning från flodbåt i regnskogen. Dessutom vaknade jag varje morgon med Stilla havet utanför fönstret. Vackert som ett vykort. Och det är precis vad det här är - ett över Palm Cove närmare bestämt.

ECO Impressions


Det blev en oförglömlig resa som jag märker är svår att göra rättvisa i ord. Jag unnar alla en egen resa dit. Jag lovar att det finns en favoritplats för alla smaker och behov.


/Annika

2 kommentarer:

  1. Det är drömmen att åka till Australien och efter att ha sett alla bilder här kliar det riktigt mycket i att beställa en biljett :D

    SvaraRadera
  2. Vad roligt! Hoppas du kommer iväg på din drömresa till Australien!

    SvaraRadera