Sidor

måndag 29 oktober 2012

Hämnd

Har du hört talas om Lisbeth Salander? Hon är en påhittad person som finns i Stieg Larssons vuxenböcker, som också finns som film. Det var henne jag fick en bild av när jag läste om Tove i Tjejen som ville hämnas av Jörn Jensen. En svartklädd, datakunnig tjej som löser det mesta, även det värsta, själv.


Tove har blivit överfallen, men hon berättar inte vad som hänt henne. Inte ens för bästa kompisen Nick. Det enda han och alla andra vet är att hon blev överfallen av några killar. Sedan dess är hon annorlunda och har en enda tanke i huvudet, hämnd.

En kväll får Nick ett SMS från Tove med orden: Det brinner på min gata. Kom hit. Snart har Tove fått tips vem som har tänt på soptunnan på hennes gata. Det är en av killarna som överfallit henne. Nu har Tove chansen att ge igen. Hon behöver bara bryta sig in skåpet där alla mobiler förvaras under gympalektioner och ladda över bildfilerna på branden från rätt mobiltelefon. Men hindren är många, hur ska hon kunna smita ifrån lektionen? Hur ska hon komma in i ett låst omklädningsrum för killar? Det är tur hon har Nick, den ende killen hon kan lita på.

När boken slutar vet vi fortfarande inte mer om överfallet. Men snart kommer fortsättningen, som heter Mannen som väckte drömmar. Kanske får vi då reda på mer eller inte..

Jag förstår att de som läst första boken ivrigt väntar på nummer två. Det är full fart från början till slut!

/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar