Sidor

tisdag 23 oktober 2012

Splitter

Splitter av Charles Benoit är en bok där det händer mycket hela tiden. Den handlar om Kyle som är 15 år och VÄLDIGT skoltrött. När Kyle hamnade på en annan skola än sina gamla kompisar, en sämre skola, började han skita i det mesta. Kyle slåss ofta, för att någonstans måste hans ilska och frustration ut. Att träffa rektorn och ha kvarsittning är vardagsmat för Kyle.

Morsan, farsan och lärarna tjatar och tjatar att han måste skärpa sig men han har ingen lust. Han är egentligen smart, men skiter i allt. Allt utom lillsyrran och Ashley som han är hemligt kär i. Men han vågar ju aldrig säga till henne vad han känner.


Så börjar det en ny kille på skolan, Zack. Han är väldigt speciell, han klär sig annorlunda och är väldigt självsäker och kan prata omkull både andra elever och lärare. Kyle är egentligen inte ett dugg intresserad av att umgås med den tönten, men efter flera händelser låter han sig dras med mer och mer av Zack. Men ju mer Kyle får se av Zack, desto mer tvivlar han på att han vill hänga med honom...

Jag lovar att Splitter får en att hålla andra från den första sidan till den sista, läs den!

/Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar