Sidor

fredag 5 oktober 2012

Överlevaren Isaq

Den här veckan är det dyslexiveckan och har man dyslexi finns det ju många bra talböcker att låna. Men ibland vill man läsa pappersböcker trots att man har ett läshinder. Det finns bokförlag som specialiserat sig på en lättläst utgivning, till exempel ArgassoNypon förlag, och Hegas.

Överlevaren Isaq är skriven av Boel Werner och utgiven av ytterligare ett sådant förlag, LL-förlaget.  Det är en otäck och spännande bok om att tvingas fly undan kriget i sitt hemland.

16årige Isaq står ensam. Pappa är död, mamma och syskonen borta. Hans farbror säger till honom att fly med hjälp av de pengar hans pappa gömt undan utifall det värsta tänkbara skulle ske. Nu har det skett och Isaq blir tillsagd att ta sig till Europa, det är hans enda hans chans. Isaq måste överleva. Han gör det också och kommer så småningom till Sverige. Här borde det bli bra tänker Isaq, men livet blir inte som han har tänkt. Det är inte så lätt att gå vidare och starta ett nytt liv i ett mörkt och kallt land alldeles nära nordpolen. Men till sist möter han en människa som förstår. Och livet ljusnar.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar