Sidor

torsdag 4 oktober 2012

Läsning och drömmar

Det finns många sätt att läsa. Det har vi skrivit mycket om här på Bubblan. Man kan läsa i bok, med öron, med ögon och öron samtidigt, på dator, läsplatta, surfplatta eller mobil. Sätten som man kan få sina böcker idag är nästan hur många som helst.

Om man har lite svårare för att läsa så kan man få komma till biblioteket och skaffa sig en licens så att man kan ladda ner talböcker hemma själv. Då kan man också använda appen Daisy Reader i sin mobil och lyssna på böcker i den. Här finns en bra instruktion till hur du kan använda Daisy Reader. Det finns också andra appar man kan använda och de kan du läsa mer om här.

Men helt utan någon särskild registrering finns det ganska många lättlästa böcker att ladda ner och lyssna på som e-böcker och e-ljudböcker. Just nu finns det hundra stycken. För att se bara de lättlästa böckerna bland alla e-böcker som finns så går du in bland kategorier och väljer lättläst. Då får du en lista med lättlästa böcker både för vuxna och barn och unga. Om det är någon särskild bok du vill ha så kan du också söka på den direkt. E-böckerna kan du läsa på dator, läsplatta, surfplatta eller mobil men e-ljudböckerna kan du bara lyssna på vid en dator. Ett tips är att om du har hittat en bra bok här på bibblan som inte finns som Läs och lyssna eller på cd så kan du sätta dig vid datorn och lyssna hemma medan du läser med ögonen i boken.

När jag var inne och bläddrade bland de lättlästa e-böckerna så fastnade jag för Drömhästen av Jennifer Johansson. 

Drömhästen handlar om Maria som i en dröm får se en vacker arabhingst. Det visar sig att hingsten finns på riktigt och Maria blir indragen i hästens historia, en drömhistoria om Lovisa som levde för länge sedan och en historia om Esset och hans gamla pappa som bor själv i en stuga ute i skogen.

Det är en spännande och fin historia om kärlek, vänskap och drömmar. Passa på och läs den eller någon av de andra lättlästa böckerna som e-böcker eller e-ljudböcker.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar