Sidor

måndag 12 oktober 2009

Akimbo och ormarna av Alexander McCall Smith

Vad skulle du göra om du plötsligt insåg att en grön mamba lagt sig tillrätta på dina bara fötter? Vet du inte? Nej, de flesta av oss har nog inte ens tänkt tanken att vi skulle komma så nära en av världens giftigaste ormar. Men Akimbo vet, för det är precis vad som händer honom i den här boken.



Det är fjärde boken om Akimbo och nu är ytterligare en översatt till svenska. Om du inte redan lärt känna den här modige och snabbtänkte pojken ska du absolut ta chansen nu.


Akimbo och hans familj bor i ett viltreservat där Akimbos pappa är chef för viltvårdarna. Han är alltså van att ha många av Afrikas fascinerande och farliga djur alldeles inpå sig. Men den här gången utspelar sig äventyret i hans farbrors ormpark. Och nu får Akimbo verkligen lära sig att man aldrig kan vara försiktig nog...



Vilken av böckerna du än väljer kommer du garanterat att få spännande läsning och kanske lär du dig en massa som du inte visste - om ormar och krokodiler, lejon, elefanter och babianer - men också om ett annat sätt att leva. Följ med Akimbo till Afrika!


/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar