Sidor

fredag 3 september 2010

Killar, kaffe och vänskap

En kaffebar nära Stureplan söker extrapersonal. Där och därför korsas vägarna för tre gymnasiekillar som kanske annars inte skulle ha mötts. Nu blir de i stället vänner från första stund.

Det är Ruben som går på teaterlinjen på Södra Latin och aldrig druckit kaffe i hela sitt liv. Han vantrivs i plugget där man är skeptisk till hans fina bakgrund och hans sätt att ifrågasätta allt och alla. Fast det finns en tjej som gör honom märkligt knäsvag. Sen är det Nicolas som precis kommit tillbaka efter ett studieår i New York. Där har han bott hos sin pappa som han förut inte haft så mycket kontakt med. Han vill gärna återvända dit efter studenten, men frågan är hur mamma skulle klara det. Och Nathalie, är verkligen kär i henne fortfarande? Det känns bara jobbigt att vara tillbaka i Stockholm. Ludvig slutligen, går också han på en innerstadsskola. Han känner ingen där och orkar liksom inte lära känna någon heller. Hemma är det hela tiden bråk och alla undviker varandra. När klasskompisen Viki föreslår att de ska plugga ihop ser han en chans att slippa vara hemma.

Tre grabbar får under en händelserik höst ett andra hem på kaffebaren Pronto där de lärs upp till att bli stans bästa Baristas.

Författaren Denise Rudberg skildrar ofta det välbärgade folket i Stockholms innerstad. Ungdomarna där är faktiskt inte bara rika skitungar som lever ett glassigt lyxliv. I mångt och mycket är de som de flesta andra tonåringar. Jag vill gärna följa de här killarna i kommande böcker. Och du, kolla in den läckra boktrailern, visst blir man lite lässugen!

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar