Sidor

tisdag 7 september 2010

Lättläst på engelska

Som Karolina skrivit om här så finns det ett svenskt förlag som heter Argasso och som ger ut lättlästa ungdomsböcker. Böckerna är så gott som alltid bra och spännande med snygga framsidor. Många av Argassos böcker är från början utgivna på engelska, och då av ett engelskt förlag som heter Barrington Stoke.

Barrington stoke är liksom Argasso ett förlag som ger ut lättlästa ungdomsböcker som ska vara korta, skrivna av duktiga författare och så spännande att man inte vill sluta läsa. Dessutom låter förlaget ungdomar läsa varje bok innan de ges ut, för att verkligen kontrollera att de håller måttet. Självklart har vi på biblioteket både böcker från Argasso och Barrington Stoke!

När man vill lära sig ett nytt språk är det bra att läsa böcker, och då är det ju toppen att det finns både spännande och lättlästa böcker att välja på.
Jag har precis läst två sådana böcker som heter Hide and seek och Getting away with it.

Hide and seek av Catherine MacPhail handlar om ett gäng ungdomar som bestämmer sig för att skrämma klassens nya elev, Destiny. Den som är mest drivande är Nicola, som är en ganska hänsynslös tjej. Ungdomarna bestämmer sig för att de tillsammans ska bryta sig in på sin skola nattetid, eftersom det sägs att det spökar där. Planen är sedan att de ska skrämma livet ur Destiny. Men när de väl är på plats så börjar det att hända konstiga saker…

Getting away with it är skriven av Anne Cassidy och handlar om en ung kille som heter Mark. Marks flickvän Katie har precis gjort slut med honom och han är förtvivlad. När Katie ringer honom bestämmer de sig för att ses. De träffas på en pub och blir tillsammans igen. Men när de ska hem missar de den sista bussen och Mark tar därför initiativet till att stjäla en bil. På vägen hem krockar de med en hjort, och Katie som inte har något säkerhetsbälte på sig flyger ut genom rutan och ligger sedan orörlig. Mark tror att Katie är död och bestämmer sig till sist för att lämna platsen eftersom han är rädd att hamna i fängelse. Men det visar sig att Katie hade kunnat räddas om Mark hade ringt efter ambulans…

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar