Sidor

onsdag 1 september 2010

Marsvinsböcker

Jag gillar marsvin och tycker att det är roligt med marsvinböcker. Det finns flera bra att välja på, och här kommer några av dem.

Adjö herr Muffin är en av mina favoritböcker. Det är en bilderbok som handlar om ett mycket gammalt marsvins sista tid i livet. Herr Muffin har haft ett långt och bra liv med fru, barn och många gurkor. Men nu har han ont i magen och är trött…

Kirsten Boie har skrivit flera böcker om marsvinet King-Kong. I den första boken som heter Hemliga King-Kong så får Sebastian ett marsvin. Problemet är bara att hans mamma och pappa inte vet om det, för Sebastian får egentligen inte ha några djur. Sebastian döper sin lilla vän till King-Kong , fast det visar sig att King-Kong är en tjej. Men hur ska han kunna hålla det hemligt för mamma och pappa? Det hela blir extra knepigt när det visar sig att King-Kong älskar att gnaga på saker…

I Glasögonklubben av Christina Wahldén önskar tjejerna Sarah, Li och Meryam att de kunde få varsitt marsvin. När Li upptäcker att det är hennes och de andra tjejernas brorsor som har rånat torgkiosken, bestämmer tjejerna sig för att pressa bröderna så att de ska få varsitt marsvin.

Nu kommer dessutom en helt ny bokserie som handlar om marsvin. Den heter Alla älskar Putte och är skriven av Inger Frimansson. Den handlar om Hanna som önskar sig ett djur när hon fyller år. Men vad gör hon om hon får ett djur hon inte vill ha?

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar