Sidor

onsdag 8 juni 2011

Pettson på somaliska

Om någon ber mig tänka på Sverige så brukar det pluppa upp bilder på midsommarstänger, små stugor med vita knutar och insjöar med granskog omkring. Jag tänker alltså på den idylliska bilden av Sverige. Någon som med sina bilder visar allt det där "gulliga" är Sven Nordqvist, mannen bakom böckerna om Pettson och Findus.

Idag, onsdagen den 8 juni 2011 kommer Rävjakten ut på somaliska och heter då Dawaco Ugarsi. Översättaren, Yassin Mahi, tillsammans med gubben Pettson själv gästade Kulturhuset Ängeln på ett kalas för att fira att boken kommit ut.Yassin berättade för Katrineholms kuriren i lördags att boken inte bara ger en insikt i "det där ogripbara som är svenskhet" med sina hönor, rävar, höns och gårdar hade den kunnat utspela sig i Somalia. "Boken gör att man fattar att vi är lika" sa han.

Mums förbereddes...
...ballonger hängdes upp...
...och Findus sattes på plats.
Gubben Pettson och Yassin turades om att läsa.
Så alla fick höra Rävjakten på svenska och somaliska.
Det var ganska många i publiken.
Och efteråt fick alla vimla, fika och hälsa på Pettson.
Vilket kul kalas det blev! Och vill du kolla mer ska du kika på TV ikväll. SVT Sörmland var nämligen här och 19.15 , på kanal 1, kan du titta mera. Eller titta här. Cirka 6 minuter in i programmet kommer det!

/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar