Sidor

torsdag 16 juni 2011

Ugglor i mossen

Hur tror du det skulle vara att leva i en värld som bara befolkades av ugglor?

Efter att ha sett filmen Legenden om ugglornas rike, som utspelar sig i just en sådan värld är jag väldigt fascinerad av ugglevärlden. Det finns något mystiskt kring de här fåglarna. Olika kulturer har olika myter om ugglorna. Det brukar sägas att de är kloka, att de är budbärare från dödsriket eller att de är nattens väktare. Dessutom finns det en massa talesätt om ugglor. Det i titeln till det här inlägget till exempel, att ana ugglor i mossen eller att sitta inne och uggla. Ugglorna väcker känslor hos många tror jag.

Filmen handlar om ugglan Soren som tillsammans med sin bror blir kidnappad och förd till ett träningsläger där ”De ädla” försöker hjärntvätta unga ugglor till att bli deras soldater i kampen mot ugglorna vid Ga’Hoole. Soren lyckas fly och hans äventyr både i flykten och jakten på Ga'Hoole är stort, dramatiskt och ytterst spännande!

Filmen bygger på de tre första böckerna om Ga'Hoole av Kathryn Lasky. Hela sjutton böcker ha hon hunnit skriva om ugglornas rike. Jag har dock inte läst de böckerna, och de finns bara på engelska än så länge.

Det här är en mycket snygg och väldigt spännande film så om du som jag gillar ett riktigt äventyr så tycker jag att du ska mysa framför Legenden om ugglornas rike nu i helgen. Jag har hört att det ska bli regn!

Kolla in trailern:/Linda

2 kommentarer:

 1. Petter Eremiten16 juni 2011 13:45

  Uttrycket "att ana ugglor i mossen handlar inte om ugglor utan om det danska ordet "ulver", som betyder vargar. Det är ett gammalt danskt uttryck.http://www.ordbruket.com/webcross/artiklar/ugglor.htm
  Med Vänlig Hälsning
  Petter Eremiten

  SvaraRadera
 2. Intressant! Tack för tipset!
  /Linda

  SvaraRadera