Sidor

fredag 10 juni 2011

Skolavslutning och Sommarlov!

Idag är det skolavslutning i Katrineholm och skolavslutningar är bland det svenskaste och vackraste jag kan komma på. Då vajar svenska flaggor och sommarblommor pryder klassrum, kyrkor och aulor; Då sjungs Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa av finkädda barn och vuxna - många i folkdräkt. Som vuxen blir jag alltid rörd till tårar. Som barn njöt jag av allt det högtidliga och gladdes åt att få vara ledig hela den evighetslånga sommaren, springa barfota, plocka smultron och bada - oavsett väder och vind.

Det är säkert många som känner likadant idag och ser fram emot sommarlovet. En som däremot inte gör det är Iris Karlsson, 9 år. Hon ska tillbringa sommaren med farmor. Och medan farmor längtar, befarar Iris att en sommar med henne kommer att bli trist och tråkig. Farmor har nämligen varit deppig och jätteledsen sedan farfar dog i julas. Men så fel man kan gissa. Det som Iris tänker ska bli Iris Karlssons värsta sommar, blir något helt annat.


Följ med henne och farmor på en hojtur i sommarsverige. Både du och Iris kommer att märka att det artar sig till en riktig höjdare.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar