Sidor

tisdag 29 november 2011

Affektion

Martin Jern har tidigare skrivit ungdomsboken Så värt som jag tyckte väldigt bra om, och hans senaste bok, Affektion tycker jag precis lika mycket om!

Affektion handlar om Kate Mess, som är en väldigt hårdhudad tjej. Hon har verkligen ingen vidare respekt för andra, men hon har heller ingen respekt för sig själv. Kates bästa kompis heter Ali och tillsammans är de skolans skräck samtidigt som alla killar vill vara ihop med dem. I boken tänker Kate tillbaka på när de var tolv år, och en klasskompis försvann på en fest. Flickan hittades senare i en frysbox, död. Kate och Ali blir anklagade för händelsen, men ingen kan bevisa något och som läsare vet man inte heller om de är skyldiga.

Boken utspelar sig när Kate är 16 år, och hon har hunnit flytta både hemifrån och till en annan stad. Ali och hon har blivit osams och har inte kontakt med varandra. Kate försöker glömma allt som har varit, men det är inte alltid så lätt...

Affektion är en nattsvart bok för den som gillar böcker som naglar sig fast. Den är bitvis rätt obehaglig och det är så långt bort ifrån tonårsförälskelser och gulligull man kan komma. Trots det vill jag verkligen att många ska läsa den, för den är verkligen så bra!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar