Sidor

onsdag 9 november 2011

Serier, här var det serier

Ibland kan det kännas väldigt jobbigt att vänta på en bok i en serie. Oftast vill man ju veta nu, NU vad som händer med huvudpersonerna man engagerat sig i. Samtidigt finns det få saker som är så härligt som att få öppna en bok som man väntat på (sex månader, eller ett år, eller ännu längre). På det sättet har jag haft en trevlig höst. Flera serier jag läser har nämligen fått nya delar.

Fortsättningen på Sunia och Wulfs öden har kommit och del tre i serien Berättelsen om blodet heter Förbundsbryterskan och vi fick den till bibblan här om veckan. Har inte läst den själv ännu men längtar otroligt efter att få göra det.


Även Septimus Heaps liv går vidare. I del sex fyller både han och Jenna fjorton år, vilket innebär Mörka veckan för Septimus del. Någonting som (så klart) inte går riktigt så smidigt som man hade kunnat önska. Boeken heter Mörkret och även den står på plats i biblioteket.


Zoey är tillbaka i Nattens hus. I bok åtta, Uppvaknandet, har hon återtagit platsen som översteprästinna, men både hon och Stevie Rae kämpar med känslan att det inte riktigt blir som det en gång var.


/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar