Sidor

lördag 29 september 2012

Hett

Sex kan ju vara väldigt mycket. Det kan vara spännande, läskigt, farligt, roligt, pirrigt, härligt, fel, rätt, jobbigt och bra. Det är svårt att beskriva sex i böcker. Varför vet jag inte riktigt. Kanske för att vi oftast inte pratar så mycket om det på det sättet. Eller för att det är något lite hemligt och privat som blir konstigt och pinsamt när det beskrivs.

Men en del författare har faktiskt förmågan att beskriva sex på ett sätt som gör att det inte alls känns fånigt och pinsamt att läsa om det. Novellerna i boken Het är exempel på detta. Här skriver fantastiska författare som Lisa Bjärbo, Jenny Jägerfeld, Sara Ohlsson och Jessica Schiefauer om och kring sex och heta situationer. Det är oväntade möten, cross dressing, humor och allvar. Det handlar om när man vill, när man inte vill, när man vill olika saker eller när man kanske vill något annat än vad man trodde.

Min favorit är Jenny Jägerfelds om två personer och deras utekväll en sommarnatt i en storstad som slutar på ett sätt som kanske ingen av dem hade trott.

Tror du att boken är för pinsam för dig? Lyssna på några smakprov nedan så får du se vad du tycker.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar