Sidor

söndag 30 september 2012

Skapa egen Blackout Poetry på Kulturnatten!

Äntligen! På lördag är det dags för Katrineholms kulturnatt. Det blir poesi, kaninhoppning, musik och massa roligheter hela dagen och hela kvällen. 

På lördagskvällen blir det på performanceföreställningen Verkar som med Ghilda. Dans-teater-poesi vävs samman i en studie i förfall om maskar i kroppen i rymden i världen. Låter spännande, eller hur?  Föreställningen är främst för dig melln 13-26 år och platsen är såklart Perrongen i Lokstallarna.

Årets affisch är skapad av Kelvin Sommer.
Förutom att jag gillar att läsa & lyssna på poesi tycker jag om att skapa texter och bilder. Därför ser jag verkligen fram emot bibliotekets drop-in poesiworkshop. Den är öppen mellan klockan 11:00-14:00 på Kulturnatten och alla åldrar är välkomna att skapa nytt av gammalt. Temat på workshopen är nämligen Blackout Poetry!

Blackout Poetry är ett sätt att skapa texter, berättelser och dikter genom att använda texter som andra har skrivit.
IN THE EVENT (OF A MURDER)
In the event of a murder av Austin KleonFlickr by CC BY-NC-ND 2.0

Vi kommer att återanvända ord, sidor och böcker för att skapa egna poetiska verk. Det kommer finnas trasiga böcker och tidningar att gå loss på. Ringa in ord, stryk över meningar, klipp och klistra. Det kommer under dagen även finnas möjlighet att göra Blackout poetry i digital form.

Den modiga får självklart framföra sitt alster på lämpligt sätt!


Kom och pyssla poesi med oss på biblioteket!

/Victoria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar