Sidor

torsdag 13 oktober 2011

Pottermore

Nu är den sista (?) boken i Harry Potter-serien skriven och den sista filmen har visats. Nu är det väl slut på äventyret, eller? J.K Rowling kände nog samma abstinens som vi för hon har lanserat Pottermore. Pottermore är en webbplats där man bland annat kommer att kunna bidra med sina egna Harry Potter-berättelser, läsa alldeles nytt material skrivet av J.K Rowling själv, spela spel, brygga egna trollbrygder, handla i Diagongränden och mycket mycket mer. Här berättar författaren själv om vad Pottermore är:



Det har varit ett väldigt hemlighetsmakeri kring vad sidan egentligen kommer att innehålla, men nu när några lyckliga få har släppts på så har förstås hemligheterna läckt ut. Det finns flera filmer på youtube som visar saker man kan göra på sidan eller bara berättar om den. Här är en film som går igenom den ganska grundligt (på engelska).



Från början var det tänkt att sidan skulle öppna för alla med alla funktioner i oktober. Nu verkar det som att försäljningen av e-böcker (det här kommer vara den enda platsen att köpa Harry Potter-böckerna som e-böcker) får vänta till nästa år medan sidan kommer att släppa på fler användare tidigast i slutet av oktober och då kommer troligtvis ändå inte det mest populära spelet som var en trollkarlsduell att vara igång. Det spelet var helt enkelt så populärt att det inte klarade av trycket av alla som ville spela.

Jag tycker det är jätteroligt att sidan verkar vara så populär bland de som släppts på tidigt. Jag längtar verkligen efter att få prova på att ta mig igenom Harry Potters värld på egen hand.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar