Sidor

tisdag 11 oktober 2011

Varför Harry Potter?

Jag älskar verkligen böckerna om Harry Potter! Men vad är det egentligen som är så speciellt med just de här böckerna?

Jag tror jag gillar Harry och gänget så mycket för att de känns så "vanliga". Harry, Ron och Hermione är ju hjältar, men alla tre har sina fel och brister, precis som du och jag! Harry, han har liksom "vanliga" problem samtidigt som han står inför allt jobbigt med Voldemort och oförstående lärare. Som de tankarna han har om han verkligen duger, som nog är något de flesta funderar på någon gång i livet. Och det här med kärleken, som inte alltid är så lätt.

Men det är inte bara att jag gillar Harry, Ron, Hermione och alla de andra, böckerna är ju så spännande också! Det är ju så att man hoppar i soffan och knaprar på naglarna tills man inte har några kvar! Och alla vändningar som är hela tiden, jag kan säga att jag aldrig kunnat listat ut hur sakerna hänger ihop.

Sedan är det ju alla roliga detaljer! Att det finns drakar, spöken, roligt godis och massa annat skoj. Vill du veta mer om allt sånt här, och vart Rowling har fått sin inspiration ifrån? Då ska du läsa Harry Potters magiska värld av David Colbert. I den får man bland annat veta hur man fångar en enhörning, varför föräldrar oroar sig för grindyloggar och varför Voldemort sätter Mörkrets märke på Dödsätarna.

Ja det är helt enkelt flera saker som gör att jag gillar Harry Potter och hans värld. Vad är det som gör att du gillar böckerna?

Vi ses på fredag och lördag!

/Lisa

1 kommentar:

  1. Jag har egentligen ingen aning om varför jag gillar Harry Potter, men det kan vara att samtidigt som det kryllar av overkliga saker, så är hjältarna så vanliga. De är osäkra, blyga, rädda och man får följa dem så nära inpå. Roligt skrivet är det också, kommer ihåg att jag skrattat högt ett flertal gånger.

    SvaraRadera