Sidor

fredag 14 oktober 2011

Samma Harry i olika skepnad

På biblioteket pratar vi ofta om att människor är olika och att det därför är så bra att också böcker ser olika ut. Vårt paradexempel på att en och samma bok kan se olika ut är Harry Potter och Fenixordern - den allra tjockaste de sju böckerna.


Pappersboken är 1001 sidor tätskriven text, en riktig tegelsten att avnjuta under många timmar. För den som hellre lyssnar på historien finns ljudboken som består av 29 CD-skivor. På den läser skådespelaren Krister Henriksson; 36 timmar tar det honom att läsa boken högt från pärm till pärm. För den som har svårt att läsa tryckt text finns också DAISY-boken som alternativ. En enda CD-rom rymmer hela historien. Det är Maria Samuelsson som läst in talboken.Väljer man det här alternativet har man 32 timmar och 59 minuter av högläsning att se fram emot. (Om skillnaden mellan ljudbok och talbok har vi skrivet förut, bland annat här.)

Ikväll ska vi ju prata Potter! Vi ska dela med oss av våra läsupplevelser, riktigt grotta ner oss. Tycka lika, tycka olika. Minnas, påminnas. Gilla, kanske till och med ogilla något. Vem vet. Mysa ska vi hur som helst göra. Oavsett om du läser Harry som DAISY, ljudbok eller pappersbok är du mycket välkommen att vara med, vi börjar kl. 18.00

Och glöm för all del inte att vi imorgon ägnar hela dagen åt Harry Potter.

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar