Sidor

onsdag 14 april 2010

Familj

Många, många av artiklarna i Barnkonventionen handlar om barn och deras familjer. Man förstår att det där med familj är någonting väldigt Viktigt. Alla de här artiklarna handlar på något sätt om familj: 9, 10, 11, 18, 19, 20, 21, 25, 26 och 27.

Älskar, älskar inte av Lotta Löfgren-Mårtenson
Emmas föräldrar bråkar, även om de inför Emma och lillebror låtsas som ingenting. En dag är mamma och lillebror borta, Emma och hennes pappa bor för sig själva. Det är svårt med kärleken. Själv vet Emma inte vem hon är mest kär i, Jonatan eller killen på sommarstället.
/Veronica

Min familj av Anna-Clara Tidholm
Det här är en bilderbok som är en verklig liten pärla för alla åldrar! Tolv tecknade barn får alla presentera sin familj. Ingen familj är den andra lik. Och så är det ju – ditt hemma skiljer sig från mitt hemma. Det finns alla varianter: Skilda föräldrar, adopterade barn, bonusmammor och plastpappor, hel- och halvsyskon på hel- eller deltid. Kärnfamilj, storfamilj och regnbågsfamilj. Alla sätt är rätt. Man kan vara olika och ändå höra ihop konstaterar också ett av barnen stolt. Så självklart och enkelt: En familj är att höra ihop.
/Annika

Ingen får veta av Marie Louise Wallin
Ellen bor på en hästgård och är kär i Bruno som rider på familjens ridskola. Ellen har två mammor istället för en mamma och en pappa. Hon skäms jättemycket för det och är livrädd att någon ska få veta, men hur ska man kunna hålla en sådan sak hemlig? Ingen får veta är en lättläst och bra bok om hur det är att ha en ”annorlunda” familj.
/Lisa

Malins mamma gifter sig med Lisa av Annette Lundborg & Mimmi Tollerup-Grkovic

Allt är så spännande just nu. Malins mamma Siv ska gifta sig! Och inte nog med det, Sivs blivande fru har en liten bebis i magen. Förutom mamma Siv och mamma Lisa och lilla fröet i magen har Malin sin pappa, Niklas, och hans kille. Sen finns mormor och farfar och lammungarna och annat spännande. Och tänk bara att bli storasyster!
/Karolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar